BURSA (İGFA) – BTSO 27. Meslek Komitesi’nin Besin Dalı Genişletilmiş Sektörel Tahlil Toplantısı, Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.
BTSO İdare Konseyi Üyesi Haşim Kılıç, BTSO Besin Kurul Lideri Burhan Sayılgan ve çok sayıda dal temsilcisinin yer aldığı toplantıda KOBİ OSB ve Lojistik Merkez projesinin ayrıntıları da paylaşıldı.
Toplantıda konuşan BTSO İdare Konseyi Üyesi Haşim Kılıç, Dalın rekabet gücüne katkıda bulunmak ve firmaların ihracatlarını artırmak ismine BTSO olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
KOBİ niteliğindeki firmaların kent içindeki plansız sanayi alanlarında yaklaşık 100-150 metrekarelik tesislerde üretimlerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını ve bunun üretim yapan firmalar için büyük bir sorun olduğunu söyleyen Kılıç, “Firma ziyaretlerimiz vesilesiyle de yaşanan kahırları gözlemleme imkânımız oluyor. İşletmelerin fiziki şartlarının yetersizliği, üretim koşullarını olumsuz etkiliyor. Bu bahsin tahlile kavuşması için KOBİ OSB Projesi’ni hazırladık. Lojistik merkez ve depolama alanları için gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında da yakın vakitte müracaat sürecini başlatıyoruz. Her iki projemizin de kesim temsilcilerimizin birçok problemine tahlil olacağına inanıyoruz.” sözlerini kullandı.
“BURSA İŞ DÜNYASI OLARAK YARDIMLARI DEVAM ETTİRMEK ZORUNDAYIZ”
Ülke tarihinin en büyük zelzele felaketinin yaşanmasının üzerinden bir aydan fazla vakit geçtiğini söyleyen Haşim Kılıç, “Büyük bir yıkım ve can kaybına yol açan bu afet münasebetiyle hepimiz hala derin bir hüzün içerisindeyiz. BTSO olarak sarsıntı haberini aldığımız birinci andan itibaren yardım seferberliği başlattık. Valiliğimizin uyumunda fuar merkezinde kurmuş olduğumuz zelzele yardım toplama merkezi ile üyelerimizden gelen yardımları, zelzeleden etkilenen tüm bölgelere ulaştırdık. Giysiden besine kadar birçok yardım gerecini yüzlerce tır ile bölgeye gönderdik. Sarsıntıdan etkilenen vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşana kadar gereksinim duyulacak konteyner kentler için de Hatay’da çalışmalarımız devam ediyor. Lakin sarsıntı bölgesinin daha uzun müddet yardıma ve dayanağa muhtaçlığı var. Bursa iş dünyası olarak yardımları, muhtaçlıklar sürdükçe devam ettirmek zorundayız. Bilhassa Ramazan ayı öncesinde zelzeleden etkilenen vatandaşlarımızın en temel gereksinimlerinin başında besin geliyor. Bu noktada BTSO olarak başlatmış olduğumuz besin yardım kampanyasına hepinizin dayanaklarını bekliyoruz.” diye konuştu.
“UR-GE PROGRAMLARI İHRACAT İMKANI SAĞLIYOR”
BTSO Meclis Üyesi ve 27. Meslek Komitesi Lideri Burhan Sayılgan da komite olarak gayelerinin öncelikli olarak üretmek ve ihracata katkı sağlamak olduğunu söyledi. UR-GE programlarının ihracata katkılarının kıymetini vurgulayan Sayılgan, “Ticaret Bakanlığımızın sunduğu fırsatlarla biz ülke iktisadımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar 5 UR-GE programı gerçekleştirdik. Üreticilerimiz bu programlardan ziyadesiyle mutlu ayrıldılar. Daha evvel hiç ihracat yapmamış şirketlerimiz programlarımızdan sonra yüzde 60’a yakın ihracat gerçekleştirdi. Daima birlikte çalışmalarımıza devam ederek bu sayıları daha üst düzeylere taşıyacağız.” dedi.
Sayılgan, şeker dağıtımı konusunda dayanak taleplerinin olduğunu belirterek, son devirde artan şeker fiyatları sonrası şekerli besin üreticilerinin sorunlu günler yaşadığını, şekerin piyasaya arzı konusunun hemen tahlile kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.